Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti PLJESAK ZA UJAKA VANJU
PLJESAK ZA UJAKA VANJU
Četvrtak, 23. travnja 2009.
Mala scena mostarskog HNK bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a publika je s pljeskom dočekala i ispratila glumački ansambl HNK koji je izveo Čehovljeva Ujaka Vanju. U ime Matice hrvatske Mostar i Mostarskoga proljeća pozdravila je Nada Dalipagić koja je kazala kako će glumci HNK ispričati jednu pravu priču u kojoj će publika zasigurno uživati.

Redateljica predstave Nina Kleflin kazala je kako je Ujak Vanja - komad o čekanju, propalim iluzijama i ljudskim gubicima, ali uvijek iznova oduševljava kazališne redatelje već više od stotinu godina.

- Ova priča, puna tuge i strasti, također je priča o velikoj magiji ljubavi. Svi junaci vole; vole duboko i strastveno, često i tragično, no njihova ih sposobnost da vole čini velikima. Zbog ljubavi propadaju, život im udijeli tek časak radosti, ali - oni ustraju, postojani i plemeniti.

Kostime je izradila Mariaj Šarić Ban, a scenograf je Miljenko Sekulić. Uloge u ovom izvrsnom Čehovljevu djelu ostvarili su: Velimir Njirić, Jelena Kordić/Vanda Boban, Sanda Krgo-Soldo, Nikolina Marić, Ilija Zovko-gost iz Splita, Robert Pehar, Dragan Šuvak, Tatjana Feher, Igor Kunštek, Mili Janjić.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP