Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti PRIČA O SREĆI
PRIČA O SREĆI
Nedjelja, 26. travnja 2009.
Mala scena mostarskog HNK ugostila je mnoštvo dječice i njihovih roditelja, odgajatelja, nastavnika, koji su pljeskom ispratili lutkarsku predstavu Pozorišta lutaka Želim biti normalan, koja se našla ove godine na repertoaru Mostarskoga proljeća – Dana Matice hrvatske. Iz Osnovne škole Bijakovići-Međugorje, u pratnji svojih učiteljica, stiglo je 70-tak mališana.

Predstavu autorski i redateljski potpisuju umjetnici iz Bugarske – za tekst je zaslužna mlada autorica Teodora Popova, a režiju potpisuje Todor Valov. Odlične uloge ostvario je uigrani glumački ansambl Nedžad Maksumić, Dijana Ondelj - Maksumić, Nermina Denjo i Sergio Radoš. Direktorica Ranka Mutevelić više je no zadovoljna suradnjom s Maticom hrvatskom Mostar stoga, kaže, na Mostarskom proljeću uvijek igra ponajbolja predstava te sezone. Kada priča o ovoj predstavi, Mutevelić ističe da je Želim biti normalan - priča o sreći.

- U ovoj predstavi može se pronaći i mnogo nas odraslih, jer ona govori o težnji postati netko drugi, nadajući se tako da, ujedno, i život postaje ljepši. Ova predstava istkana je od elemenata komedije, ima i tragike, ali i mnogo nježnih osjećaja – kazala je Mutevelić.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP