Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MOSTARSKO PROLJEĆE Šesti put Festival dalmatinskih klapa Omiš
MOSTARSKO PROLJEĆE Šesti put Festival dalmatinskih klapa Omiš
Ponedjeljak, 27. travnja 2009.
Ta neka posebna vibra u zraku

Pulena s Korčule, Pivači KUD-a Cambi iz Kaštel Kambelovca, Neverinke iz Kaštel Lukšića donijeli su u travanjsku mostarsku noć, u punu dvoranu Kosače, dašak klapskog ugođaja u kojem su istinski guštali svi posjetitelji. Šesti put zaredom Festival dalmatinskih klapa Omiš, u Mostar je donio najbolje od najboljega.

Ženska klapa Neverin, dvije zadnje godine pobjednice Festivala u Omišu po ocjeni stručnoga suda, Pivači Cambija s prof. Rajmirom Kraljevićem na čelu, te iznenađenje večeri – Pulena s Korčule. Iznenađenje jer je njihova izvedba  kultne Barbare koju je uglazbio Zvonko Špišić a stihove napisao Ivan Slamnig, predvođena glasom jedine dame među sedam mušketira – Rafaele Petric,izazvala ovacije. Gost večeri, splitski kantautor Tedi Spalato, nonšalantnom komunikacijom s publikom u svojim antologijskim pjesmama, pogotovo uvijek briljantnim i posebnim izričajem u Dalamatino, povišću pritrujena, uz buran pljesak, potaknuo je i pjesmu u gledalištu.

- Uvik je lipo doći u Mostar. Ova publika stvarno je nešto posebno. Dobro se razumijemo, osjeti se ta neka posebna vibra u zraku – kazao je Tedi.
Ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Omiš Dražan Mladin, bio je, kaže, više no ugodno iznenađen posjetom i reakcijom gledatelja.

- Ovo je, uistinu, bilo fantastično. Šest godina otkada ovdje nastupamo, nikada Kosača nije bila punija, nikada bolje ozračje. Omiš i Mostar napravili su stvarno iznimno dobru suradnju, mnogo nas toga veže… Želimo ove godine Maticu hrvatsku ugostiti na našem festivalu.

Sponzor večeri Croatia osiguranje d.d. osigurao je i vrijednu nagradu – policu osiguranja od autoodgovornosti. Tedi Spalato izvukao je sretnu dobitnicu – šarmantnu gospođu Heliu Nizić iz Gradca na moru, koja, zajedno s njih još dvadesetak, svake godine redovito posjećuje programe Mostarskog proljeća.

Nakon ugodne večeri i nastupa u Kosači, pjesma se nastavila i u Restoranu Radobolja. Posebno raspjevani bili su šarmantni Korčulani iz Pulene, kojima su se pridružili i neki gosti.(mbm)
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP