Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna
Veličanstveno otvorenje Bukovčeve izložbe i Mostarskoga proljeća u Galeriji Aluminij
Četvrtak, 21. ožujka 2019.

otvaranje 10

Teško je pretočiti u riječi ono što se sinoć događalo u Galeriji Aluminij, na svečanosti otvorenja velebne izložbe Portreti obitelji Vlaha Bukovca, kojom je otvoreno i Mostarsko proljeće – 21. Dani Matice hrvatske Mostar. Teško je opisno dosegnuti te snažne emocije koje su se razlijevale izložbenim prostorom Aluminijeve galerije, a koje je njezin direktor Darko Juka nazvao ''cvjetanjem duše''.

 
Najava - pozivnica za Miru Gavrana
gavran
 
NAJAVA ZBIVANJA: Kazališno-književna večer s Mirom Gavranom
Utorak, 19. ožujka 2019.

gavran najava

U sklopu Mostarskoga proljeća 2019. – XXI. dana Matice hrvatske, u srijedu, 20. ožujka, na Maloj sceni HNK Mostar od 19 sati, bit će održana promocija Odabranih komedija Mire Gavrana. Promocija je dio Dana Mire Gavrana koji su od ove godine uvršteni u program Mostarskoga proljeća.

 
NAJAVA: Sjednica Glavnoga odbora Središnjice Matice hrvatske bit će održana u Mostaru
Utorak, 19. ožujka 2019.

botica

 

Sutra, u srijedu, 20. ožujka 2019., u Hotelu Mostar, u 10.30 sati, bit će održana proširena sjednica Glavnoga odbora Matice hrvatske. Ovo je prvi put da se proširena sjednica Glavnoga odbora MH održava u Mostaru.

 
POZIV NA KONFERENCIJU ZA NOVINARE U POVODU OTVARANJA MOSTARSKOGA PROLJEĆA 2019.
Petak, 15. ožujka 2019.

U povodu otvaranja Mostarskoga proljeća 2019. – XXI. dana Matice hrvatske, u ponedjeljak, 18. ožujka u 14 sati, u hotelu Mostar, bit će održana konferencija za novinare.
Tom prigodom bit će predstavljen cjelovit program ovogodišnje manifestacije te najavljena proširena sjednica Glavnoga odbora Središnjice Matice koja će biti održana u Mostaru, u srijedu, 20. ožujka. Ujedno, bit će predstavljeni detalji svečanosti otvaranja Mostarskoga proljeća 2019. i izložbe Vlahe Bukovca „Portreti obitelji“.
Sudjeluju:

  • Akademkinja Ljerka Ostojić, predsjednica MH Mostar
  • Akademik Josip Muselimović, počasni predsjednik MH Mostar i voditelj projekta Mostarsko proljeće
  • Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora za korporativne komunikacije JP EP HZ HB, uime generalnog sponzora manifestacije
  • Darko Juka, direktor Korporativnih komunikacija Aluminija i voditelj Galerije Aluminij, suorganizatora izložbe V. Bukovca
 
Izaslanstvo Matice hrvatske Mostar u posjetu HT ERONET-u
Ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

pr posjet matica

Predsjednica Matice hrvatske Mostar akademkinja Ljerka Ostojić i član Predsjedništva Miro Petrović, posjetili su HT ERONET gdje su, o predstojećoj kulturnoj manifestaciji Mostarsko proljeće 2019. - XXI. dani Matice hrvatske Mostar, razgovarali s predsjednikom Uprave Vilimom Primorcem.

 
SENZACIJA Vlaho Bukovac i otvaranje Dana Matice hrvatske Mostar u Galeriji Aluminij
Ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

vlaho bukovac 3

Matica hrvatska Mostar i Galerija Aluminij u Grad na Neretvi dovode prvorazredna umjetnička platna Vlaha Bukovca iz riznice Umjetničke galerije Dubrovnik, a otvorenje ove vrhunske izložbe označit će i dizanje zastora ovogodišnjega Mostarskog proljeća, 21. Dana Matice hrvatske Mostar.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 74

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Hrvatski narodni sabor BiH

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

PDF katalog

Mostarsko proljeće - katalog

Prijava korisnikaTko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

20 godina MP