Matica hrvatska Mostar

20 godina Mostarskog proljeća
You are here: Početna Novosti
Novosti
JOSIP MUSELIMOVIĆ IZABRAN ZA REDOVITOG AKADEMIKA
Četvrtak, 26. lipanj 2014. 11:47
akademici1aU Mostaru je utemeljena Hrvatska akademija za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine, a za njenog predsjednika izabran je akademik Jakov Pehar. Prvi predsjednik HAZU-a BiH istaknuo je kako je put do osnutka akademije bio dug, ali da je sve urađeno kako se to radi u akademijama znanosti i umjetnosti.
 
MJUZIKLOM "JALTA, JALTA" OKONČAN JOŠ JEDAN FESTIVAL
Četvrtak, 05. lipanj 2014. 23:29
zatvaranje_2014_1a- U trenucima kada zatvaramo 16. dane Matice hrvatske u Mostaru, moram kazati kako smo iznimno ponosni što smo vam, dragi sugrađani, našim programima, u ovim teškim vremenima, uspjeli u život unijeti malo radosti i ljepote. Nadamo se da ste uživali, baš kao i mi – kazala je, između ostaloga, na svečanosti zatvaranja manifestacije Mostarsko proljeće 2014. – XVI. dani Matice hrvatske prof. dr. 
 
DIO PRIHODA OD KONCERTA – U HUMANITARNE SVRHE
Srijeda, 21. svibanj 2014. 17:02
U sklopu Mostarskog proljeća 2014. – XVI. dana Matice koncert Gibonni, Matija Dedić, Black Coffee i Marko Ramljak, bit će održan večeras, u srijedu, 21.5. u 20 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Cijena ulaznice je 20 KM.
Ulaznice se mogu kupiti u uredu MH Mostar od 9 do 13 i dva sata prije početka koncerta u Kosači. Sponzor večeri je Hypo-Alpe-Adria bank.
Dio prihoda od prodanih ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe u korist područja u BiH ugroženih poplavama.
 
MOTRIŠTA – NAJBOLJI ČASOPIS U REGIJI
Četvrtak, 01. svibanj 2014. 16:23
nagrade_motrista_1aDodjelom nagrada u Sarajevu je završen 26. međunarodni sajam knjiga i učila, koji se ove godine održavao pod motom “Riječ-Knjiga-Univerzum”.
Nagrada za najbolji časopis u regiji pripala je časopisu za kulturu, znanost i društvena pitanja Motrišta Matice hrvatske Mostar, koji uređuje književnik Miro Petrović.
 
Razgovor: prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, predsjednica Matice hrvatske Mostar
Srijeda, 30. travanj 2014. 15:48
ljerka_intervju_1aMOSTAR – SREDIŠTE KULTURE IDUĆIH MJESEC DANA

Večeras počinju XVI. Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2014. Svečano otvaranje predviđeno je u 18.30 u Galeriji kraljice Katarine, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.
 
PEČAT ZA ZNANOST REKTORICI OSTOJIĆ
Petak, 28. ožujak 2014. 16:54
pecat_2014_1a
Rektorica Sveučilišta u Mostaru i predsjednica Matice hrvatske Mostar prof.dr. sc. Ljerka Ostojić, na tradicionalnoj manifestaciji Večernjeg lista BiH - Večernjakov pečat, nagrađena je Pečatom za znanost.
 
IZASLANSTVO KULTURNOG CENTRA KRALJ FAHD U POSJETU MATICI HRVATSKOJ
Srijeda, 05. ožujak 2014. 20:45
izaslanstvo_kralj_fahd1aMaticu hrvatsku Mostar posjetilo je izaslanstvo Kulturnog centra Kralj Fahd  u Mostaru na čelu s upravnikom Alajmijem Bandarom  Qublanom. U izaslanstvu su bili i mr.sc. Alma Mustafić, koordinatorica Odjela za kulturnu promociju, izložbe i seminare i prevoditeljica Ilhama Purišević-Duraković.
 
PROF. DR. LJERKA OSTOJIĆ – NOVA PREDSJEDNICA MATICE HRVATSKE MOSTAR
Utorak, 21. siječanj 2014. 16:04
matica_skupstina_izbor_1aProf. dr. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, nova je predsjednica Matice hrvatske Mostar. Odlučeno je to jednoglasno na Izbornoj skupštini Matice hrvatske Mostar. Dr. Ostojić svoju je dužnost preuzela od Josipa Muselimovića koji je na čelu Matice bio puna četiri  mandata.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 34

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

eronet

GENERALNI SPONZOR

Sponzori

ep 2

VISOKI POKROVITELJ MOSTARSKOG PROLJEĆA 2017.

Grb rhSredišnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

FMKS
MCP
VLADA HNZ

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama


izmir jigolo sitesi