Matica hrvatska Mostar

Web Matica head banner 2018
You are here: Početna Novosti
Novosti
IZASLANSTVO MATICE HRVATSKE MOSTAR NA FESTIVALU U LJUBLJANI I DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA
Petak, 11. srpanj 2014. 13:51
Počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović,  na poziv direktora festivala u Ljubljani Darke Brleka, boravio je kao gost na svečanom koncertu na Kongresnom trgu u Ljubljani– Verdijevom Requiemu kojim je dirigirao jedan od najboljih svjetskih dirigenata Richardo Mutti. Na koncertu su sudjelovali glazbenici – solisti i članovi filharmonija te zborovi iz osam zemalja svijeta, s ukupno 400 izvođača na sceni. Nakon koncerta, Brlek je priredio svečanu večeru za maestra Muttija i ostale goste.
 
JOSIP MUSELIMOVIĆ IZABRAN ZA REDOVITOG AKADEMIKA
Četvrtak, 26. lipanj 2014. 11:47
akademici1aU Mostaru je utemeljena Hrvatska akademija za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine, a za njenog predsjednika izabran je akademik Jakov Pehar. Prvi predsjednik HAZU-a BiH istaknuo je kako je put do osnutka akademije bio dug, ali da je sve urađeno kako se to radi u akademijama znanosti i umjetnosti.
 
MJUZIKLOM "JALTA, JALTA" OKONČAN JOŠ JEDAN FESTIVAL
Četvrtak, 05. lipanj 2014. 23:29
zatvaranje_2014_1a- U trenucima kada zatvaramo 16. dane Matice hrvatske u Mostaru, moram kazati kako smo iznimno ponosni što smo vam, dragi sugrađani, našim programima, u ovim teškim vremenima, uspjeli u život unijeti malo radosti i ljepote. Nadamo se da ste uživali, baš kao i mi – kazala je, između ostaloga, na svečanosti zatvaranja manifestacije Mostarsko proljeće 2014. – XVI. dani Matice hrvatske prof. dr. 
 
DIO PRIHODA OD KONCERTA – U HUMANITARNE SVRHE
Srijeda, 21. svibanj 2014. 17:02
U sklopu Mostarskog proljeća 2014. – XVI. dana Matice koncert Gibonni, Matija Dedić, Black Coffee i Marko Ramljak, bit će održan večeras, u srijedu, 21.5. u 20 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Cijena ulaznice je 20 KM.
Ulaznice se mogu kupiti u uredu MH Mostar od 9 do 13 i dva sata prije početka koncerta u Kosači. Sponzor večeri je Hypo-Alpe-Adria bank.
Dio prihoda od prodanih ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe u korist područja u BiH ugroženih poplavama.
 
MOTRIŠTA – NAJBOLJI ČASOPIS U REGIJI
Četvrtak, 01. svibanj 2014. 16:23
nagrade_motrista_1aDodjelom nagrada u Sarajevu je završen 26. međunarodni sajam knjiga i učila, koji se ove godine održavao pod motom “Riječ-Knjiga-Univerzum”.
Nagrada za najbolji časopis u regiji pripala je časopisu za kulturu, znanost i društvena pitanja Motrišta Matice hrvatske Mostar, koji uređuje književnik Miro Petrović.
 
Razgovor: prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, predsjednica Matice hrvatske Mostar
Srijeda, 30. travanj 2014. 15:48
ljerka_intervju_1aMOSTAR – SREDIŠTE KULTURE IDUĆIH MJESEC DANA

Večeras počinju XVI. Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2014. Svečano otvaranje predviđeno je u 18.30 u Galeriji kraljice Katarine, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.
 
PEČAT ZA ZNANOST REKTORICI OSTOJIĆ
Petak, 28. ožujak 2014. 16:54
pecat_2014_1a
Rektorica Sveučilišta u Mostaru i predsjednica Matice hrvatske Mostar prof.dr. sc. Ljerka Ostojić, na tradicionalnoj manifestaciji Večernjeg lista BiH - Večernjakov pečat, nagrađena je Pečatom za znanost.
 
IZASLANSTVO KULTURNOG CENTRA KRALJ FAHD U POSJETU MATICI HRVATSKOJ
Srijeda, 05. ožujak 2014. 20:45
izaslanstvo_kralj_fahd1aMaticu hrvatsku Mostar posjetilo je izaslanstvo Kulturnog centra Kralj Fahd  u Mostaru na čelu s upravnikom Alajmijem Bandarom  Qublanom. U izaslanstvu su bili i mr.sc. Alma Mustafić, koordinatorica Odjela za kulturnu promociju, izložbe i seminare i prevoditeljica Ilhama Purišević-Duraković.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 37

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

logo CO 2018

Sponzori / pokrovitelji

eronet

ep 2


VISOKI POKROVITELJI MOSTARSKOG PROLJEĆA 2018.

Kolinda Grabar-Kitarović
predsjednica Republike Hrvatske

dr. Dragan Čović
hrvatski član Predsjedništva BiH

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama


izmir jigolo sitesi