Matica hrvatska Mostar

Web Matica head banner 2018
You are here: Početna Novosti
Novosti
MUSELIMOVIĆU POSEBNO PRIZNANJE SPORTSKOGA SAVEZA GRADA MOSTARA
Petak, 06. veljače 2015.
muselimovic_priznanje_1aU sklopu Izbora najboljeg sportaša Grada Mostara 2014. koji je održan u hotelu Ero, počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar, odvjetnik i književnik, akademik Josip Muselimović, nagrađen je posebnim priznanjem za doprinos i promicanje sporta u gradu na Neretvi. U obrazloženju nagrade stoji:
 
KOMEMORACIJA ZA TATJANU FEHER
Utorak, 27. siječanj 2015.
tatjana_feher_1aU povodu smrti dramske umjetnice, prvakinje Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, dugogodišnje suradnice i članice Matice hrvatske Mostar, Tatjane Feher, na Maloj sceni HNK u Mostaru, danas, 27. siječnja u 18 sati, održat će se komemorativni skup.  Tatjana Feher je preminula u subotu, u Zagrebu, u 78. godini života. 
 
PREDSTAVLJENA KNJIGA CECILIJE TOSKIĆ
Petak, 09. siječanj 2015.
cecilija-toskic-1aJučer je u Klubu Matice hrvatske Mostar održana promocija knjige Fojnički krumpir i tirolske šparge autorice Cecilije Toskić. Ova knjiga je izišla u izdanju Dobre knjige iz Sarajeva, a nagrađena je na natječaju Fondacije za izdavaštvo za 2014. godinu. U knjizi se nalazi tridesetak priča o životu Bosanaca i Hercegovaca rasutih po bijelome svijetu, nakon ratnih zbivanja u domovini.
 
IZASLANSTVO MATICE HRVATSKE MOSTAR NA FESTIVALU U LJUBLJANI I DUBROVAČKIM LJETNIM IGRAMA
Petak, 11. srpanj 2014.
Počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović,  na poziv direktora festivala u Ljubljani Darke Brleka, boravio je kao gost na svečanom koncertu na Kongresnom trgu u Ljubljani– Verdijevom Requiemu kojim je dirigirao jedan od najboljih svjetskih dirigenata Richardo Mutti. Na koncertu su sudjelovali glazbenici – solisti i članovi filharmonija te zborovi iz osam zemalja svijeta, s ukupno 400 izvođača na sceni. Nakon koncerta, Brlek je priredio svečanu večeru za maestra Muttija i ostale goste.
 
JOSIP MUSELIMOVIĆ IZABRAN ZA REDOVITOG AKADEMIKA
Četvrtak, 26. lipanj 2014.
akademici1aU Mostaru je utemeljena Hrvatska akademija za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine, a za njenog predsjednika izabran je akademik Jakov Pehar. Prvi predsjednik HAZU-a BiH istaknuo je kako je put do osnutka akademije bio dug, ali da je sve urađeno kako se to radi u akademijama znanosti i umjetnosti.
 
MJUZIKLOM "JALTA, JALTA" OKONČAN JOŠ JEDAN FESTIVAL
Četvrtak, 05. lipanj 2014.
zatvaranje_2014_1a- U trenucima kada zatvaramo 16. dane Matice hrvatske u Mostaru, moram kazati kako smo iznimno ponosni što smo vam, dragi sugrađani, našim programima, u ovim teškim vremenima, uspjeli u život unijeti malo radosti i ljepote. Nadamo se da ste uživali, baš kao i mi – kazala je, između ostaloga, na svečanosti zatvaranja manifestacije Mostarsko proljeće 2014. – XVI. dani Matice hrvatske prof. dr. 
 
DIO PRIHODA OD KONCERTA – U HUMANITARNE SVRHE
Srijeda, 21. svibanj 2014.
U sklopu Mostarskog proljeća 2014. – XVI. dana Matice koncert Gibonni, Matija Dedić, Black Coffee i Marko Ramljak, bit će održan večeras, u srijedu, 21.5. u 20 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Cijena ulaznice je 20 KM.
Ulaznice se mogu kupiti u uredu MH Mostar od 9 do 13 i dva sata prije početka koncerta u Kosači. Sponzor večeri je Hypo-Alpe-Adria bank.
Dio prihoda od prodanih ulaznica bit će doniran u humanitarne svrhe u korist područja u BiH ugroženih poplavama.
 
MOTRIŠTA – NAJBOLJI ČASOPIS U REGIJI
Četvrtak, 01. svibanj 2014.
nagrade_motrista_1aDodjelom nagrada u Sarajevu je završen 26. međunarodni sajam knjiga i učila, koji se ove godine održavao pod motom “Riječ-Knjiga-Univerzum”.
Nagrada za najbolji časopis u regiji pripala je časopisu za kulturu, znanost i društvena pitanja Motrišta Matice hrvatske Mostar, koji uređuje književnik Miro Petrović.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 37

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

logo CO 2018

Sponzori / pokrovitelji

eronet

ep 2


VISOKI POKROVITELJI MOSTARSKOG PROLJEĆA 2018.

Kolinda Grabar-Kitarović
predsjednica Republike Hrvatske

dr. Dragan Čović
hrvatski član Predsjedništva BiH

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama


izmir jigolo sitesi